Archivo de Diciembre de 2012

Tan cert com la vida mateixa.

Jueves, 27 de Diciembre de 2012

Dia 18 de juliol de 2012      (dia de la victòria, casualitat?)

c/ P. Claro de luna s9 planta oficines de l’Empresa

10,05 h. la secretaria de direcció cita a tot el personal de la planta a la sala de reunions.

Relat objectiu, cert com la vida mateixa

En un primer moment es pensava que fou una reunió convocada pel Comitè d’Empresa, però el que fou, es una clama per fer-nos un monòleg per part del, mai millor dit, ínclit Director General de l’Empresa, Remigio Guasa Solo. El motiu era explicar-nos la situació de l’empresa en vers les negociacions per la fusió amb la mútua Divino Pastor de Venecia. Desprès d’arrogar-se tot tipus de elogis per haver arribar a dur a terme les negociacions, com si de un èxit fora de lo comú i normal es tractés, va fer un discurs al mes tipus “fatxa” possible, digne del mes pur dictador a nivell d’empresa, emparat tot s’ha de dir amb la precarietat que proporciona la nova Reforma Laboral (R.D. 3/2012) en que deixa a tots els treballadors en mans dels desitjos de desaprensius com aquest director general. Un individu que s’arroga “la propietat” de una empresa que no es ni serà mai seva, però en les seves paraules solament pareix que existeix la conjugació de la primera persona del singular. El discurs fou en totes les seves extensions una amenaça constant i velada front tots els treballadors, arribant a fer servir la metàfora coneguda “d’avís per navegants”. Ell es considera “Nostre Senyor Salvador, el Remigio Guasa”, ha reconduït els números i ha proporcionat el salvament de l’Empresa en vers esta venda, que ara estarà 8 o 9 mesos per encarrilar la fusió i se’n va a un altra comesa que fins i tot diu que ja sap. Mes arrogància impossible. Desprès de adornar-se amb mitges explicacions i mitges veritats de la seva gestió que feia vergonya aliena escoltar-lo, ha anat desgranant el moll de les autèntiques qüestions i motius de la reunió, que per altre costat no s’explicaria ni tenia cap sentit ni valor informatiu que no salpiquéssim, però les intencions del que ve a dir-nos foren:

 • · Que ningú es preocupi a partir d’ara del seu futur, que la única preocupació ha de ser treballar, treballar i fer-ho be. (es que fins ara no s’ha fet be?)
 • · Que hi haurà ajustos de plantilla totalment necessaris?, clar que es faran però els que es quedin estaran mes tranquils. (els que se’n van, que es fotin?)
 • · Que els nous propietaris voldran centralitzar tot lo administratiu a la seva seu a 700 Km.?, doncs què hi farem, ell també ho faria. (coi, doncs què be)
 • · Que si et cau el boli, no es de rebut; estos no treballen amb ell.
 • · Que se’l ha de creure, treballar, treballar i treballar amb il·lusió. (sic.)
 • · La única preocupació ha de ser treballar i treballar be.
 • · Moltes gràcies al Comitè d’Empresa per haver estat en la seva sintonia i haver calmat les possibles alteracions d’ànim. (vaja, al final l’agraïment pels serveis venuts)

En resum, que els súbdits o sigui tots els que estan allí estan per treballar i fer que l’empresa sigui rendible a qualsevol cost:

 • · Que es te que baixar el sou, doncs es baixa. (un 3% mensual)
 • · Que es tenen que fer mes hores, doncs es fan (70 o 80 mes al any)
 • · Que es te que canviar l’horari, doncs es canvia (tots horari partit)
 • · Que t’envien a la Seu a 700 km., doncs espavila’t i busca un pis (ara estan baixant de preu).

Solament li faltava dir que ½ h. al dia es ficarien agenollats amb inclinació al davant i aguantar con lo que succeeixi per darrera de “sensacions no viscudes”.

La veritat es du però fins que no ho toques d’aprop, jo al menys, no hi donava crèdit, com pot ser que personatges d’aquesta mena estiguin dintre del mon de la gestió?. Un bon amic em va dir, quant el va conèixer en persona, que no li va donar la sensació de xuleria que li vaig dir que tenia.

Tindria que haver vist el criteri de quasi tots els treballadors assistents a la reunió quant em sortit, el que menys al·lucinava i no donava crèdit al que havia vist i sentit de una persona amb poder.

Tinc uns llibres amb discursos traduïts d’en Hitler i Peten, i també del Franco, vos asseguro que en el to i filosofia son idèntics.

Així el que farem (fem) dels treballadors es, gent rebotada i encabronada que, quant tingui l’oportunitat es tornarà amb escreix.

Avui mes que mai es necessita gent que sigui equànime, pacifica i que faci país, lo que ara a la curta no em sapigut arreglar, a la llarga ens penedirem.

En resum ens passem al de “si no hagués segut per…..”

Aquest relat no es inventat, es a dir que: “todo parecido con la realidad es la más pura realidad auténtica”, es tret de la realitat més absoluta i més que en tinc d’escrits i fins i tot “enregistrados” que en diuen, per si les mosques, o no. El temps dirà si es així. Lo més, diguem-ne dolorós es que tot ha estat amb connivència dels que manen i una col·laboració impagable dels personatges del C.E. de l’Empresa, que molt lluitar (diuen) per una Catalunya pròspera i joiosa, però algo nostre i genuí s’ho han venut a fora. Parlo de lo que en el seu dia fou la millor MUTUA SANITÀRIA CATALANA, amb l’autèntic sentit de lo que vol dir i significà el sentir mutualista, d’ajut al que no es coneix.

Salut. I MOLT BON ANY 2013

Que.. POR QUÉ?

Viernes, 21 de Diciembre de 2012

Com no ha de ser per nosaltres i escoltar-nos el que volem sentir a les orelles, canvio de idioma perquè natros no tenim cap problema per entendre’ns i fer-nos entendre.

Termina el año de manera convulsa y fuera de control tanto por los medios informativos (radio, prensa y Tv) como por los políticos de turno. El “problema” catalán escuece y como escuece, que dicen en Madrid, pero lo más preocupante Sres. del otro lado del Ebro, es que NO HAY SOLUCIÓN ALGUNA, y porqué tengo esta impresión, muy particular claro, pues porque no “pensamos” en el mismo idioma, y cuando lo utilizamos para hablar tampoco nos podemos entender, dado que aparte de ser del mismo grupo de animales que poblamos la tierra, en poco nos asemejamos de todo lo que nos tendría que mantener unidos, cual matrimonio se tratara, y aquí es precisamente es donde empieza el problema. Vds. los españolistas de pro, no creen en que tengamos que ser un matrimonio, porque lo que Vds. ven en todo el conjunto del territorio español, desde el centro, todo lo que lo rodea son “sus hijos” y como tal quieren decidir lo qué tienen que ser de mayores, sin querer darse cuenta que ni en la sociedad actual los padres deciden por sus hijos, puesto que éstos “se van” del cobijo paternal en cuanto “les da la olla”, no se atienen a puñetas, toman sus decisiones y punto. Haciendo un pequeño paréntesis voy a explicar una anécdota personal con mi hija ya mayorcita, cuando era todavía una adolescente quise rectificarla en un asunto que tanto su madre como yo veíamos claro de que se estaba equivocando, su respuesta contundente fue: “no digo que no tengáis razón, pero, dejad que pueda equivocarme”. O sea reclamaba su derecho como persona para “poder” equivocarse.

Es por ello que no nos podemos entender, Vds. no quieren que “su hija” Catalunya tenga ningún derecho a equivocarse, porque la consideran una parte suya sin ninguna posibilidad de querer prescindir de ella. Los de mi generación sabemos alguna cosa al respecto de la consideración de nuestros padres respecto de sus hijos, me refiero a los padres que lo fueron en las décadas de finales de los años 40 hasta los 60, conocí de personajes que no les importaba el número de descendientes que pudiesen tener, le daban a la zambomba sin ninguna medida ni control, y lo que venía, bien venido era; pero, la mayoría de esos padres (y aquí no digo metáfora), en cuanto “la canalla” con 12 o 14 años podía trabajar, lo “ingresaban” en el mundo de los mayores para laborar, y el sábado a medio día, el padre mayor, sentado en la mesa del comedor u cocina esperaba que toda la camada de hijos se pasara en fila, y como a la orden del inferior al superior de los militares, el hijo le diera “el sobre” con TODO el salario que le habían pagado, él lo habría, miraba, sacaba “un pellizquito” y se lo daba como compensación para que su hijo disfrutara de medio sábado y domingo de fiesta. De esta manera vivieron, vivimos nuestra adolescencia y juventud los de mi generación, hasta que llegaron los años 70 y “empezamos” a abrirnos e independizarnos del núcleo familiar que parecía casi imposible de romper en sus estructuras.

Y se rompieron, para bien pienso y creo, se rompieron aquellas estructuras arcaicas y fuera de lugar, por eso mismo empezamos a construir una sociedad basada en el estado del bienestar, bienestar que, por la mezquindad, ineptitud, podredumbre, maldad, poder inadecuado, etc. se ha venido al traste. Aún recuerdo en mi juventud, en aquellos monográficos de la Tv. En que nos presentaban “la vida y milagros” de algunos seres que se decían relevantes, despreciables por lo que ellos “buscaban de la sociedad” (Fragas i Cia.), vi un programa en que “el padre” se jactaba de que su hijo casi no había asistido a la Universidad para sacarse la carrera, y que además la media de las notas eran de notable y sobresaliente, pues bien, este hijo que hago referencia es hoy uno de los ministros de Rajoy, y de los que con sus acciones demuestra que aprendió la “doctrina” paternal con nota de excelente. ¿Qué se puede esperar de este Sr.?, desde luego de correcto y en vistas a una mejor sociedad solidaria nada de nada, todo al contrario, toma sus decisiones como en la edad media la tomaban los “amos”, y si me apuran como los romanos con los (no quisiera poner la palabra pero es imprescindible) esclavos que laboraban sus tierras, que eran considerados “aperos de labranza”. Por duro que sea y suene es la auténtica realidad.

Es que lo tienen tan asquerosamente atado para darle visos de legalidad que me asusta. Si una Ley no les viene a gusto la cambian y la perpetúan, por lo que siempre aluden a la Ley cuando algo no les satisface o gusta. Si no la han hecho ellos (Constitución) pero si les conviene se aferran a ella como el robín al hierro. Siempre entran con piel de cordero, pero en cuanto tocan mayoría, se muestran como el peor de los lobos (Sic. Aznar). Se ayudan entre ellos, ¿Cómo es posible que dilapiden tanto dinero en “salvar” bancos?, me parece una brutal animalada, pero, como saben poner el miedo en el cuerpo de la gente, pues nos mostramos todos, la sociedad de a pie, mansos y conformados, incomprensible pero es así. Y lo más curioso es que todos los que se muestran autoritarios, e inflexibles siempre, siempre son los mismos y de la derecha.

Por eso me sorprende, muy agradablemente por cierto, la manera de hacer del President Mas, de verdad nunca lo hubiera esperado, (a ver que no haya nada que no se vea, toquemos madera), pero es la única manera de hacer ver a los lobos de Madrid, que lo preestablecido ya está caducado, se necesitan nuevas formas y maneras. Tenemos que aprovechar el momento, o ahora o nunca, y si se atreven que nos envíen a la guardia civil y el ejército.

Y ahora como conclusión una pregunta, para qué quieren los españolistas mantener a Cataluña, según parece dicen que nosotros gastamos y ellos desde Madrid nos pagan la nóminas. Si somos tan malgastadores, hablamos como los perros, somos polacos y mala gente, PUES NOS DEJAN QUE NOS MARCHEMOS y tan tranquilos todos. ¿no?.

Salut.

Bon NADAL i Feliç 2013