A D. Leopoldo, el de la economia ninja.

Ja fa molts anys, vint o vint i cinc, que una persona molt cabal, parlant respecte la crisi i la economia em va dir: tens que tenir molt present que diners son els que hi han, i si els hi volen treure valor, li donen a la maquineta, i ja tenim depreciació i més diners a les butxaques, però això, solament ens val per la economia interna del país, si volem sortir fora, em de pagar la diferencia respecte el valor entre abans i després de la depreciació.

Ho sigui ja està ben establert pels poderosos que els diners, son els que son i no hi ha més que els que hi han.

Donada esta premissa, ara em d’afegir que com a país, ja no manem del valor dels diners, pertanyem a un col·lectiu de països que es diu Comunitat Europea, i una de les coses que en varen obligar a fer, fou el renunciar a decidir respecte de la quantitat de diners que ens corresponen; a partir d’aquí, qui mes en pela, més en menja; avui es diu, i malauradament, globalització.

La pregunta ara es, si els diners son els que son, no li hem donat a la maquineta i no hi ha un “duro” en lloc, bancs, empreses, governs, etc. On coi estan els diners?, evaporar-se no s’han evaporat, doncs on estan?. La meva modesta teoria es que estan amagats en quatre mans, o sigui, replegats entre quatre poderosos que mouen els fils, i lo més greu, es que hem estat nosaltres inconscientment els que els em donat a les seves mans, perquè aquests poderosos han sapigut treballar lo de la indesitjable “globalització” i ens estan fent anar pel broc que volen.

Un entrepà de reflexió. Quant un lladre roba a (per exemple) a un botiguer, pareix que a part del delicte, el que hi ha es un canvi de domini de la cosa, i no es així, perquè, quant la cosa està en poder i domini del legítim propietari, poden i segur pengen de la mateixa, hipoteques, deutes, impostos, etc. I quant el lladregot se la ha fet seva, no hi ha cap compromís de deute enrere, la cosa es totalment neta de costos, això vol dir que el preu per ell com ha estat nul, a poc que en tregui ja guanya; per això si no l’enxampen reincideix.

Qui son els que tenen els diners?, està molt clar les multinacionals i els grans especuladors. Que podem fer perquè els treguin?, primer una petita metàfora: quant els nostres avis anaven al “trosset” i es quedaven una o dues setmanes per fer la collita o conrear la terra, s’emportaven un abadejo (bacallà per qui no ho entén), un o dos pans de quilo, un sac de patates i deu quilos d’arròs, la carn, tenien una “fura” que ficaven al cau i els conills sortien disparats, ja tenien carn. O sigui pa proteïna més important (la carn) si no havia prou “caler”, la caçaven, fent-la sortir de la mata.

Com ho podríem fer nosaltres? Ens podem preguntar.

Per mi es molt senzill:

1.   NO comprar marques.

2.   NO donar dels nostres diners a estructures de disbauxa i multimilionàries (clubs de futbol), abonaments a canals de TV, etc.

3.   Comprem productes autòctons i no forans.

4.   Aprofitem més el que tenim (roba, cotxes, etc.)

5.   Si teniu calers (dinerets), obriu 4 o cinc contes corrents amb vista per internet, i feu canvis constants de tot el saldo de un a l’altre (assegurant-vos de que no vos fiquen costos).

Solament fent a “sac” tothom els tres primers punts, els diners amagats sortirien com cargols desprès de la pluja; pel contrari cada vegada ens collaran més, fins que viurem per pagar i no per pagar per viure.

Salut.

30 comentarios sobre “A D. Leopoldo, el de la economia ninja.”

 1. Remiendo dijo:

  No estoy de acuerdo con los puntos 3 y 5.
  Con el tres porque peca de inocencia. Bajo el lema “productes de la terra” te venden toda serie de mierdas de cualquier lado y encima a un precio más alto porque el sentimiento patriotico tiene un valor, sobre todo en euros, y si quieres productos de la tierra, págalos.

  El punto 5 es ineficaz. El tiempo de hacer transacciones entre bancos oscila entre 2 y 5 días. Ese tiempo el dinero no existe, simplemente no esta. Desaparece de una entidad hasta llegar a otra días más tarde, esto no nos aporta ningún de los sitos. En el mejor de los casos, ese dinero estará en la cuanta de ahorro, que da de insterés los mismo que una pelicula de Antena3 a las 16:00 un Sábado, o sea, casi nulo. No diga lo mejor no sea estar donde nos den más dinero. Moverlo según nos conventa y surja la opurtunida, pero el movimiento constante, es totalmente ineficaz salvo que queramos alimentar nuestro ego engañandonos al pensar que así jodemos a los bancos. Realmente, a ellos, poco les va a importar, eso sí, no descarto que alguno de sus ordenadores se cague virtualmente en nosotros y parte de nuestra familia.

  Con los demás puntos estoy de acuerdo.

  Añaidía uno extra, un el sexto, que poco tiene que ver con biblia, aunque en parte lo mismo sí: no desear el dinero ajeno… de loterias y sorteos. Es decir, no jugar en juegos de azar, ni loterias. No es más que circo para el pueblo. Mejor dar fines más practicos a nuestros dineros que regalarlos directamente al estado o feriante de turno. Es más, si tanto necesitas el dinero, una cantidad grande, más vale que pienses en como cambiar tu vida para mejorarla, cambio y planteamiento radical sobre como es ahora, que tirar el dinero en bobadas.

  Jesús, sigue dando leña. Eso sí, cuidado con los falsos profetas.

  Saludos

 2. Madeleine Eason dijo:

  My husband and that i were so thrilled that Peter managed to carry out his investigations due to the fact in the strategies he gained out of your own personal weblog. It is really not in the least simplistic to just quite possibly be providing freely tactics which typically the other individuals may are already attempting to offer. Therefore we acknowledge we now have the internet site manager to thank for that. The type of illustrations you’ve produced, the effortless world-wide-web website navigation, the associations you will help to engender – it’s acquired every thing extraordinary, and it’s aiding our son on top of that to the loved ones understand that this issue is pleasurable, and that’s seriously important. Quite a few thanks for the entire whole lot!

 3. flex mini coupon dijo:

  The shorter the rest time the more difficult the muscle tissues are worked.

  Honey therapeutic massage is 1 of the greatest and most successful remedies for cellulite.

 4. Sherika Falzon dijo:

  I was suggested this website by my cousin.
  I’m not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my difficulty.
  You’re amazing! Thanks!

 5. Lili Tosches dijo:

  all the time i used to read smaller posts which as well clear their motive, and that is also happening with this piece of writing
  which I am reading at this time.

 6. Maud Marcellino dijo:

  It’s remarkable for me to have a web site, which is good for my know-how.
  thanks admin

 7. Neda Loban dijo:

  This is really interesting, You are a very skilled blogger.
  I have joined your rss feed and look forward to seeking more of your magnificent post.
  Also, I’ve shared your website in my social networks!

 8. wedding Speeches dijo:

  Web site you feel someone have created the perfect wedding speech, most of the next
  phase is probably to prepare yourself. To assist
  you give a simple backgrounder, Brooke Davis is Sophia Bush’s character
  in Only Tree Hill.

 9. Aide Fullwood dijo:

  I savor, result in I discovered just what I was having
  a look for. You have ended my four day long hunt!
  God Bless you man. Have a nice day. Bye

 10. Jolyn Mease dijo:

  Good day! This is my first visit to your blog! We are a group of
  volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche.
  Your blog provided us useful information to work on. You have done
  a marvellous job!

 11. Nicolette Bettini dijo:

  Hi colleagues, its enormous piece of writing about teachingand entirely defined, keep it up all the
  time.

 12. Aida Stalker dijo:

  I’m really impressed with your writing skills and also with the layout on your blog.
  Is this a paid theme or did you customize it yourself? Anyway keep up the nice quality writing, it’s rare to see
  a nice blog like this one nowadays.

 13. LeonoraIFite dijo:

  Howdy do you mind sharing which blog platform you’re working together with?
  I’m looking to start my very own blog soon but I’m having a tough time making a decision between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
  The reason why I ask is simply because your layout seems different then most blogs and I’m seeking something unique.
  P.S My apologies for being off-topic however i had to
  ask!

  Feel free to visit my weblog – LeonoraIFite

 14. gpspsnqnb dijo:

  JESÚS » Archivo del weblog » A D. Leopoldo, el de la economia ninja.
  gpspsnqnb http://www.gge8572ammw8976hg82z706e9lu5f0yss.org/
  [url=http://www.gge8572ammw8976hg82z706e9lu5f0yss.org/]ugpspsnqnb[/url]
  agpspsnqnb

 15. 旧示波仪进口报关 dijo:

  3、 两国交通运输部对黑龙江大桥和跨江空中索道项目政府议定书文本进行了核对、草签并报两国政府。将黑龙江大桥、跨江空中索道项目开工列为牵动发展大局的”十件大事”之首。发现违法产品应立即责令停止销售并依法予以严处。上述药物成分添加在保健食品中均属违法行为。企业应深化改革 有了外部“被扭正”的市场制度环境,行业呈现业绩普降,发达国家汽车仪表厂家大举进军中国汽车仪表市场。 突破产业发展瓶颈由三种粉碎刀具组成,江苏神通优势地位突出,获得了中石化物资装备资源市场成员单位资格、中国石油天然气集团公司物资供应商准入证。地方政府债务预警体系也要尽快建立。联合宁波市特检院, 关于工程机械领域的海外并购。

 16. 交趾黄檀进口报关关税 dijo:

  3、 产业聚集是载体。 8%;实际使用外资金额4710.以EtherCAT为例,加快从制造大国向制造强国转变。国家食品安全风险评估中心承担了“十二五”规划,24小时内上门服务”。 第三是建筑管理方式信息化。据悉,除了常规的优惠促销外,强化源头治理。花3000多万元引进国内洗涤行业第一套全进口设备,农机产业将大力引进知名农机具企业 常州市还是工程机械产业重要生产基地灌几次之后。此温度范围受石灰石品种、粒径、煅烧条件等诸多因素限制,由18%升至57%,我们因为坚持品牌,2011年被中国木材保护工业协会聘为:“标准化委员会委员”。

 17. cass dijo:

  I always was concerned in this subject and still am, thanks for putting up.

 18. Poker Online dijo:

  I always emailed this webpage post about JESÚS » Archivo del weblog » A D. Leopoldo, el de la economia ninja. page to all my friends, since if like to read it next my friends will too. Poker Online

 19. zapatos de deporte adidas originals aumentar high top para mujer magenta blanco zapatos adidas dijo:

  online nike free 3.0 fluorescent gr酶n herre l酶besko nike nye sko reebok hummel sneakershandel sommarskor nike zoom all out low mesh emerald sneakers damskorgolden vita gr氓 nike air max 90 herr tr盲ningssko nike reax run sverigeherr nike air max 2015 sapphire blue orange shoes
  zapatos de deporte adidas originals aumentar high top para mujer magenta blanco zapatos adidas

 20. nike lebron soldier 9 basketskor baby svarta bl氓 bl氓 dijo:

  al por menor zapatillas nike espa帽a air force 1 high mujer rojo olos 煤ltimos zapatos de descuento para hombres y mujeres zapatos especiales adidas originals zapatilla nmd r1adidas x 15 3 fg ag botas de futbol blanco p煤rpurapersonalizada orden descuentos zapatillas nike espa帽a air max 2012 hombre gris naranja blanco
  nike lebron soldier 9 basketskor baby svarta bl氓 bl氓

 21. 煤nico zapatillas espa帽a nike free 5.0 flyknit mujer p煤rpura nuevas zapatillas nike mejores dijo:

  klassisk nike air max thea l枚parskor dam i vitkvinnor air jordan 6 vit bl氓 gr枚nbl氓 gr n online fraktfritt av dhl nike air max 90nike total crimson black bright man magista onda ii fg fotbollssko herr gr盲sskor
  煤nico zapatillas espa帽a nike free 5.0 flyknit mujer p煤rpura nuevas zapatillas nike mejores

 22. elegant nike air max 1 ungdoms gs gr氓 svarta skor f枚rs盲ljning dijo:

  affordable price dam nike l茫露parskor svart fuchsia lila air zoom elite 8 copa vivid nike glow damnike air max 1 ultra kvinnor basketskor wolf gr氓 vit wolf gr氓nike blazer low mocka vintage dam skor gr枚n ny gr枚n nike air maxnike air huarache triple white
  elegant nike air max 1 ungdoms gs gr氓 svarta skor f枚rs盲ljning

 23. comprar ayy22 88y3ti zapatillas nike air jordan 13 mujeres blanco de verano de chispas de dijo:

  botas de f煤tbol adidas ace 16.1 primeknit fg ag azul solar slime blanco hombres nuevaeurope adidas stan smith negras blanco rojo y801281 mercado buen serviciovalencia compra hombre adidas originals zx 750 zapatillas petrol ink collegiate naranja midnightadidas superstar 80s city pack paris eiffel tower azul azul azul b32662
  comprar ayy22 88y3ti zapatillas nike air jordan 13 mujeres blanco de verano de chispas de

 24. nike air max terra 180 herrsportskor svart orange mintgr枚n nike real sweden h枚g kvalitet dijo:

  nike air max 90 black cheap. mensacheter populaire authentique low top trainers nike sb stefan janoski max homme skater chaussures noirnike machomai boxing shoesnike total air foamposite max tim duncan hyper blue pure platinum metallic silver foamposite 2013
  nike air max terra 180 herrsportskor svart orange mintgr枚n nike real sweden h枚g kvalitet

 25. nike air max 270 chaussures de course des hommes d origine sports de plein dijo:

  nike cortez zapatos para mujer blanco negro nike air max zero nikenew mens nike zoom kd 9 size 11 dark obsidian 843392 450 sauce heat summerfamoso adidas top ten lt home court blanco negro azul formavans authentic true white classic y nike blancas de
  nike air max 270 chaussures de course des hommes d origine sports de plein

 26. original nike air max 2 uptempo 94 herrar arm茅 gr枚n vit fri frakt dijo:

  adidas baratas nuevaestilo boutique nike performance hypervenom phatal ii df ag pro botas de f煤tbol con tacos hombre negro venta especial ennuevo nike 1 para hombre air force 1 nike bajas estilo retro informal cuero zapatosenchufe mujer negro dise ador de zapatillas nike espa帽a jordan melo zapatillas nike rebajas
  original nike air max 2 uptempo 94 herrar arm茅 gr枚n vit fri frakt

 27. عمل برداشتن معده برای لاغری dijo:

  Hi guy. Great website and nice topic.

  Best Regards.

 28. عمل جراحی اسلیو معده dijo:

  Hi, the post was excellent and good. Thank you

 29. بهترین جراح چاقی dijo:

  I like the helpful info you provide in your articles. I will bookmark your weblog and check again here regularly.
  I am quite certain I will learn lots of new stuff right here!

 30. superbeets dijo:

  Hi there, I found your site by way of Google at the same time as searching for a comparable topic, your site got here up, it appears to be like good. I have bookmarked it in my google bookmarks.

Deje un comentario