No soc d’eixe mon.

Esta setmana m’han destrossat, si mes no ho han intentat, el meu enteniment, m’explique que diuen un poc més a baix del “riu Cenia” (dit de passada que molts que s’arroguen una catalanitat centenària ni saben on està). Entre la UNESCO, la premsa nacional d’Espanya, les TV de Catalunya i molt especialment els pseudo-tertulià-polítics que intervenen a CCTV i els matins de TV3, estem arreglats. Escoltes als dos directors de l’opinió, bàsicament el Cunì i al frare Carles, que ja es preocupen d’envoltar-se de personatges de catadura moral diguem que defectuosa, com pot ser l’Anglada per un costat i la histriònica-egocèntrica Rahola per l’altre, i veus que solament els preocupa les opinions allunyades de lo que demana la coherència i normalitat; per ells l’escàndol verbal es el principal motiu de el que diuen informació de l’actualitat; i la veritat entre ells i els “salvame, dec i nories” per la part friqui, poques diferències hi ha. Diuen que l’audiència prima.

Resulta que a una organització d’ambit del mundo mundial anomenada UNESCO, se li acut el donar una distinció a un conglomerat de, ni sé com qualificar-ho, perquè barrejar els castellers, amb el pa amb tomàquet, un cant d’església i el fandango andalús, entre d’altres “coses”, com diria aquell President de la casa comú d’Espanya “mandan güevos”. Doncs bé, escoltant les emissores de radio diguem-ne d’àmbit espanyol, l’únic important per ells fou i es el fandango i seguidilles, i que ja era hora del seu reconeixement, que es la única simbologia d’identificació mundial d’Espanya. Escoltaves les ràdios d’àmbit català, bàsicament Rac1 i CatRadio i la importància superba està en el reconeixement dels castellers, que ara, diuen, tindrà una progressió mundial, i es faran i desfaran castells arreu del mundo mundial, que serà la hos…, millor la rehost….. I el Cuni, allò per no demostrar el comprovat “xovinisme” que té, se li acut el entrevistar a un delinqüent i convicte com es un tal “Farruquito” i una ballarina, ballant-los (mai millor dit) la festa i com es diu vulgarment, la gara-gara..

En resum, visca el pa amb tomàquet per agafar forces para encavallar-nos uns sobre els altres, i ballar unes sevillanes andaluses per desprès anar a cantar a l’església de Palma de Mallorca. Algú ho ha entès? Doncs jo NO.

Com no es donen conte que barrejar naps i cols, per molta verdura que sigui el gust que es treu es impossible de conciliar amb una cosa deliciosa.

L’entesa entre espanyols i catalans simplement es IMPOSSIBLE, els interessos, la cultura, manera de pensar, manera de ser, anar per la vida, i sense nombrar lo principal que es la forma de la parla, no te res a veure lo de uns amb els altres, senzillament som i estem parits diferents. Un no es català perquè s’ho faci o el facin català, un es català perquè se sent català, li neix de dintre, es qüestió de sentiment intern, i no es pot fer res.

Solament es pot demanar que els que tenen responsabilitats de representació, polítics, periodistes mediàtics, etc. No fiqueu llenya al foc, esteu i aneu tranquilets, les coses “son com son” i no “com voleu que siguin”, jo vaig néixer quant el dictador, amb el seu esplendor dels 60, però lo primer que vaig aprendre, em varen dir que fou: iaio, i iaia. I tot i que l’escola era en el castellano debido, en qüestió d’aprendre tinc la meva anècdota personal que fa veure i entendre molt del que dic, i es, si em pregunten quant son “siete por nueve” , com no em faci la traducció mental de “set per nou, son seixanta tres”, en castellà no em surt. Gràcies al meu primer mestre de bàsica. Gràcies D. Josè Aranda.

Salut.

20 comentarios sobre “No soc d’eixe mon.”

 1. Esteve dijo:

  A mi m´encanta la Rahola, encara que especialment als articles. Però per “egocèntric”, ho és molt més el Cuní. La Rahola és directe, punyent i valenta. A vegades no compro el que diu, però d´altres hi toca de ple. Altre cosa es el programa del Fuentes, que és d´un nivell a ran de terra. Res a veure. Com pots comparar-ho? Has fet un post una mica rar, xiquet.

 2. Jesús dijo:

  El “xiquet” m’obliga.
  Benvolgut Esteve, n’estic molt content de que hagis dedicat un temps del teu per llegir el meu escrit, pero, crec que no m’he fet entendre correctament; el que vull dir es que amb coincidéncia de premis que des de fora es donen a un tot que es diu Espanya, dintre de èsta Espanya, cada un li dona únicament importáncia a la seva part, prenent com a diferència que Espanya solament reconeix els “fandangos” i nosaltres als “castellers”; o sigui de compartir alegries poca cosa, i es de lògica donats els nostres sentiments.
  Referent a la Rahola, deus de ser jove, perque des de l’assumpte del incident amb la guardia urbana de Barna. quant li varen retirar el seu cotxe la grúa, i la seva reacciò “usted no sabe con quien habla”, amb el ciri que va montar, la Sra. va quedar retratada per sempre mès.
  Et prego que entre els de baix ens entenguem cordialment, i jo soc de baix.
  Salut company.

 3. Glendora Kamara dijo:

  Amazing blog! Do you have any tips and hints for aspiring writers?
  I’m planning to start my own blog soon but I’m a little lost on everything.

  Would you recommend starting with a free platform like Wordpress or go for a paid option?
  There are so many options out there that I’m completely confused ..
  Any suggestions? Bless you!

 4. Mia Zalusky dijo:

  Hi friends, fastidious piece of writing and fastidious urging
  commented here, I am really enjoying by these.

 5. Raelene Fairrow dijo:

  I want to to thank you for this fantastic read!!
  I definitely loved every little bit of it. I’ve got you book-marked to
  look at new things you post…

 6. https://floridaheiden3.wordpress.com/2015/06/05/how-to-have-the-best-looking-home-on-the-block-with-these-home-improvement-tips-2 dijo:

  Thanks for the tips you have provided here.
  Cheers!

  My web blog … handyman boston (https://floridaheiden3.wordpress.com/2015/06/05/how-to-have-the-best-looking-home-on-the-block-with-these-home-improvement-tips-2)

 7. ssnjljedyn dijo:

  JESÚS » Archivo del weblog » No soc d’eixe mon.
  assnjljedyn
  ssnjljedyn http://www.gdj6uu439840cc4s8e13z382eeve6v5qs.org/
  [url=http://www.gdj6uu439840cc4s8e13z382eeve6v5qs.org/]ussnjljedyn[/url]

 8. zzjz2.edong.com dijo:

  Asking questions are truly pleasant thing if you are not
  understanding anything completely, except this paragraph
  gives pleasant understanding yet.

 9. Shenandoahs Birma dijo:

  I deleted my Blogspot account some time ago. However, I saved the link from the blog and it appears to still be active. I don’t understand what I did wrong. I cannot get to the blog by typing in the original address, but I can by following the link. I want this thing permanently deleted. Can anyone tell me how to do that?.

 10. Worksop Removals by AA Express Removals dijo:

  An impressive share, I just given this onto a colleague who was doing a little analysis on this. And he in fact bought me breakfast because I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! But yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I feel strongly about it and love reading more on this topic. If possible, as you become expertise, would you mind updating your blog with more details? It is highly helpful for me. Big thumb up for this blog post!

 11. cheap toner cartridges dijo:

  1, to prevent from the high humidity, high temperature, alpine preservation and use. Toner cartridges don’t tear the seal prior to use, otherwise the toner once the damp will agglomerate, affect the print impact or cause print color mild. If the toner cartridge at the high temperature or chilly place for a long time, before use to restore room temperature for some time and after that utilize. 2, once the cartridge to prevent prolonged exposure to light. Toner cartridges don’t tear the plastic bag when not in use, in particular, don’t casually open the drum on the drum light block, even if the constant exposure to light for more than ten minutes, the drum will probably be scrapped.

 12. 深圳进口代理 dijo:

  2、 尽管其发展态势良好,五金产品在五金行业中是不可或缺的一部分 漏判29口井, 新加坡AVA建议进口商召回相关产品。所有转辙设备内部锁口一清二楚,大力开展有关压力管道元件的法律法规宣传。重庆川仪自动化股份有限公司继续蝉联,张利军显得甚为兴奋。983辆,我国制订了一系列推动产业技术升级、清洁生产和行业市场准入等政策、规范。

 13. patek philippe replica uhren dijo:

  Ursprünglich i’m Jahr 1954 eingeführt wurde, loath Wristwatch GMT gro?en Erfolg i will be Bereich der Uhren erreicht . Allerdings, sobald perish verbesserte Type internet marketing Jahr 2005 inches wide Leben gerufen , crown ations eine weitere Welle unter der Welt. Durch absolvierte eine drehbare 24-Stunden- Lünette sowie eine distinct 24 -Stunden-Zeiger , macht ations Tr?ger m?glich, drei verschiedene Zeitzonen zu lesen. Diese revolution?re Development noch exsits in Replik Wristwatch- Uhren. Es gibt Rolex watch GMT in zwei Versionen : schwarz und grün. Und pass away grüne w?chst auf mi.
  patek philippe replica uhren

 14. tn450 dijo:

  HP inkjet printer supplies: in actual life called ink item is more, such as the pen can also be utilized in the ink, but the pencil used in the ink can’t be used to match the inkjet printer, although some advanced pen ink May be more expensive than the printer’s ink, the essential issue is that the two chemical composition isn’t the same. So discuss the ink, we should also mention that which goods are used on the ink, so here describes the applicable products. Generally speaking, in the printing equipment, just using inkjet technology to utilize the printing equipment is ink.

 15. grey gym red black cool first look air jordan 10 dark shadow dijo:

  the air jordan 31 shattered backboard releases next weekend. sep 30 2016. jordanair jordan 8 retro ls 09 29 2007 316324 481 midnight navy orange blaze pea pod 145.00 limited relair jordan retro 13 little kids hyperpink infant toddler preschool size 3c 11c ebaythe off white air jordan 1 the ten
  grey gym red black cool first look air jordan 10 dark shadow

 16. 安福相册|安福相册精确查找|0594666.vip安福相册商家 dijo:

  安福相册0594666.vip安福相册精确查找0594666.vip安福相册商家

 17. go to my blog dijo:

  I simply want to say I am beginner to blogging and site-building and definitely savored this web-site. Very likely I’m going to bookmark your site . You definitely come with beneficial posts. Thanks for revealing your web site.

 18. check this site out dijo:

  I simply want to tell you that I am just very new to blogs and seriously enjoyed your blog site. Probably I’m likely to bookmark your website . You amazingly have incredible posts. Regards for sharing with us your web site.

 19. Cheap Auto Insurance dijo:

  Hello there, You have done a great job. I’ll certainly digg it and personally recommend to my friends. I’m confident they’ll be benefited from this site.

 20. Insurance Company dijo:

  Hi, Neat post. There’s a problem with your website in internet explorer, might test this¡K IE nonetheless is the market leader and a large component of folks will leave out your magnificent writing because of this problem.

Deje un comentario